Optimaal thuiswerken doe je met Microsoft Teams

Thuiswerken kan een uitdaging zijn als je niet de juiste tools tot je beschikking hebt. Je wilt op je gebruikelijke tijdstip kunnen blijven vergaderen, brainstormsessies houden en koffieleuten met collega’s. Om dit voort te kunnen zetten vanuit huis moet je zorgen dat je onderling verbonden blijft. Microsoft Teams maakt dit mogelijk. Deze thuiswerk software is volledig geïntegreerd in Office 365 en vormt een centrale plek waar informatie en mensen, altijd en overal verbonden kunnen worden. Zo zorg je dat werken vanuit huis voor jou en je collega’s een succes wordt. Maar wat is Microsoft Teams eigenlijk? En hoe werkt het? Je leest er alles over in dit artikel.

Waarom is een goede thuiswerkplek noodzakelijk?

Medewerkers kunnen in bepaalde situaties, bijvoorbeeld in tijden van het Coronavirus, niet naar kantoor komen. Om je bedrijf draaiende te houden is het belangrijk dat zij hun werkzaamheden thuis kunnen voortzetten. Het liefst op hetzelfde niveau van betrokkenheid en samenwerking als op kantoor. Dat is alleen mogelijk wanneer er een goede thuiswerkplek wordt gecreëerd. Dit bereik je door alle teamleden met elkaar te verbinden. Goede communicatie is daarbij essentieel. Gelukkig is er thuiswerk software beschikbaar die dit voor jou kan realiseren: Microsoft Teams.

Wat is Microsoft Teams?

Optimaal vanuit huis werken doe je met Microsoft Teams. Zie het als een centrale plek waar mensen en informatie verbonden worden, zonder dat zij zich in dezelfde ruimte bevinden. Je kunt online vergaderen (met of zonder beeld), eindeloos chatten, samenwerken in hetzelfde document, en deze documenten centraal en beveiligd opslaan. Waar en wanneer je wilt. Zo kunnen je teamleden hun dagelijkse werkzaamheden oppakken en blijven zij productief. Ontspanning mag natuurlijk niet vergeten worden tijdens het thuiswerken. Daarom kun je Teams ook gebruiken om virtueel samen te lunchen of het dagelijkse praatje bij het koffiezetapparaat in stand te houden.

Voordelen van Microsoft Teams

Een slimme thuiswerkplek kan eigenlijk niet zonder Microsoft Teams. Het heeft namelijk vele voordelen:

  1. Volledig geïntegreerd. Er is sprake van een naadloze verbinding tussen alle Office 365 apps zoals Word, Excel en PowerPoint.
  2. Effectieve communicatie. Teamleden kunnen in een apart team worden geplaatst zodat communiceren, samenwerken en data delen eenvoudiger gaat. Bijvoorbeeld tijdens een online meeting van een bepaalde afdeling.
  3. Minder e-mails. Gebruik je Teams als belangrijkste communicatiekanaal, dan hoeven er minder (onnodige) e-mails gestuurd te worden. Zo ontstaat er ook minder verwarring, wel zo fijn.
  4. Persoonlijke inrichting. Teamleden kunnen hun digitale werkomgeving aan hun voorkeuren aanpassen. Zo kun je o.a. specifieke kanalen toevoegen, notificatievoorkeuren instellen, instellingen wijzigen per team en apps van derden toevoegen.
  5. Beveiligde data. Door de integratie met de Office apps is alle data die uitgewisseld wordt tussen de teamleden veilig.

Hoe werkt Microsoft Teams?

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365. Dit betekent dat al je Office 365 programma’s, zoals Word, Excel en PowerPoint, naadloos op elkaar aansluiten. Hiermee is Teams de ideale aanvulling! Wanneer je een Office 365 of Microsoft 365 abonnement hebt kun je al gebruikmaken van Teams. Heb je nog geen abonnement, dan kun je een licentie voor Office 365 aanvragen voor 6 maanden waarmee je toegang krijgt tot Teams. Heb je dit voor elkaar, zorg dan dat Teams ingeregeld is voor alle medewerkers zodat je hele bedrijf direct aan de slag kan.

Sincere helpt jouw team met Microsoft Teams inrichten

Wereldwijd gaan steeds meer teams werken op afstand, ofwel remote werken. Verrichten jouw medewerkers regelmatig werk vanuit huis? Overweeg dan om aan de slag te gaan met Microsoft Teams. Het is de ideale aanvulling op je Office 365 pakket omdat het volledig geïntegreerd is. Om optimaal thuis te kunnen werken moet iedereen toegang hebben tot Teams en weten hoe het werkt. De specialisten van Sincere kunnen Microsoft Teams inrichten en voor je onderhouden. Zij zorgen dat het werkt en dat jullie direct, zonder problemen, aan de slag kunnen. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met ons op en bel 073 – 711 44 41. Naast Microsoft Teams kijken we ook graag hoe we je kunnen ondersteunen bij het overige IT beheer, zodat we er voor jou het maximale uit kunnen halen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 

 

© All rights reserved | Powered by Stramark | Sitemap | Cookies