IT INFRASTRUCTUUR

IT infrastructuur is het kloppend hart van jouw organisatie. Het is de kunst om het zo in te richten dat jouw bedrijf een goed geoliede machine wordt. Een goed ingerichte IT infrastructuur zorgt ervoor dat jouw werknemers productief en efficiënt kunnen werken. Of dit nu op kantoor, onderweg of thuis is. Zo presteren jij en je team beter dan vandaag. Wij kennen dat kunstje. De experts van Sincere bouwen een complete ICT infrastructuur voor jouw organisatie die stabiel, betrouwbaar, snel en schaalbaar is. Met een goede IT infrastructuur hoef je nooit meer bang te zijn voor dataverlies als er een grote storing is. Ook heb je geen last meer van een slechte telefoonverbinding terwijl je nét je grootste klant aan de lijn hebt.

Wat is IT infrastructuur?

Kort gezegd bestaat jouw IT-infrastructuur uit alle hardware en software die een platform vormen voor de IT-toepassingen. Processen vallen hier ook onder maar dit wordt vaak vergeten, terwijl het van groot belang is voor een optimale inrichting. We geven je enkele voorbeelden:

   Werkplekken: De apparatuur (desktops, laptops, telefoons etc.) hoort in orde te zijn. 

● Netwerk: Denk aan bekabeling, modems, routers, switches en printers.

● Kwaliteit van de internetverbinding: Is deze altijd beschikbaar en snel genoeg?

● Telefonie: Op welke manier is dit geïntegreerd in de bestaande structuur?

● Back-ups: Hoe efficiënt is dit ingericht?

 

Het belang van een goed ingerichte IT infrastructuur

Als organisatie wil je flexibel in kunnen spelen op veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan een groei van je bedrijf of een eventuele krimp. Er is dan snelle aanpassing nodig en dat vraagt om een flexibele en schaalbare ICT-infrastructuur. Om dit te kunnen bouwen moeten alle verschillende onderdelen (werkplekken, netwerk, telefonie etc.) goed op elkaar aansluiten. Daarnaast is het belangrijk om de IT infrastructuur in kaart te brengen en mee te bewegen met de huidige trends en ontwikkelingen. Cloud computing, het online opslaan van data, is de laatste jaren bijvoorbeeld steeds populairder geworden. Bestanden en gegevens zijn op die manier altijd en overal beschikbaar waardoor men productiever en efficiënter kan werken. Ook wordt er van bedrijven verwacht dat ze altijd en overal bereikbaar zijn. VoIP bellen biedt in dat geval uitkomst. Kortom, het is belangrijk dat je goed nadenkt over de toekomst bij het bouwen van een goede infrastructuur.

Jouw ICT infrastructuur inrichten

Om een goede basis te creëren voor de toekomst moet de ICT infrastructuur van je bedrijf op orde zijn. Hiervoor zijn talloze IT infrastructuur oplossingen en technologieën, en dat maakt het voor veel organisaties een complex verhaal. We merken dat er vaak genoegen wordt genomen met bepaalde processen die niet goed werken. Vaak omdat men niet beter weet. Denk aan een instabiel netwerk of te weinig opslagruimte. Dat kan anders. Een sterke ICT-infrastructuur vraagt om specialisme. De experts van Sincere zijn als geen ander in staat om jou te adviseren over een optimale inrichting. We luisteren naar jouw wensen en bieden oplossingen die naadloos aansluiten bij je organisatie en gebruikers. Iedere onderneming heeft namelijk andere behoeftes. Een reclamebureau geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan een andere IT infrastructuur dan een gemeente of bank.

Interesse in onze specialisten voor jouw IT infrastructuur?

Wat het formaat van je onderneming ook is, IT-infrastructuur is voor iedereen essentieel. Hoe meer je als bedrijf groeit, hoe belangrijker het wordt. Het is de motor achter je bedrijf en hierdoor kan er productiever en efficiënter gewerkt worden. We begrijpen het als je worstelt met het creëren van een sterke basis. Daarom is het goed om eens in gesprek te gaan met specialisten. Voor veel problemen waar je tegenaan loopt zijn namelijk passende oplossingen. Wij geven je vervolgens advies, implementeren en beheren jouw IT infrastructuur.

Neem contact met ons op voor al je vragen en meer informatie. Interesse of vragen over IT beheer via ons? Bel ons op 073 – 711 44 41 of vul onderstaand formulier in. We zijn benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  “Sincere IT denkt goed met ons mee en wij hebben samen een optimaal netwerk gerealiseerd.” – Natec

Klanten